Les alternatives que proposem com a oposició al model de distribució i consum que ens volen imposar, ja existeixen: mercats, botigues locals, cooperatives de consum, compra directa…

A mida que vas coneixent les amenaces del sitema imperant, depenent de les reflexions que et vagin sorgint – prioritzant impactes socials, mediambientals, redistribució de la riquesa…- escolliràs una alternativa o una altra.

Mapa amb alguns dels grups de consum responsable a Catalunya

ECOCONSUM és la coordinadora catalana de cooperatives de
consumidors/es responsables de productes ecobiològics. Més informació a http://www.ecoconsum.org

Els mercats municipals són una alternativa propera. Sovint no prioritzen els productes ecològics, però hi podem trobar parades amb collita pròpia i també parades on els aliments provenen de les mateixes centrals de compra que al supermercat… però on l’import d’allò que consumim va a parar a una família, i no a una cadena de distribució. En el següent article podeu trobar més informació detallada sobre els mercats municipals a Barcelona.

Mercats municipals: horaris i renovacions

Boom Cooperatives ecològiques Catalunya

Cinc armadors de Palamós munten una botiga per comercialitzar el peix sense passar per intermediaris

Una alternativa a la producció local, regional, de temporada és la proposta que s’està portant a Catalunya de Menjadors Escolars ecològics. Actualment s’ha format la Taula de treball d’Alimentació Escolar Ecològica (TAEE) que està formada per persones i organitzacions que han iniciat o que volen possar en marxa experiències de MEE en diferents centres educatius de Catalunya.

Actualment estem preparant unes jornades durant el 7 i 8 de novembre on esteu tots i totes convidats (petits productors i productores ecològics, pares i mares (AMPES), consells comarcals, cuiners i cuineres, monitors i monitores de menjador i persones interessades).

Un cop tinguem més informació us la farem arribar en aquest mateix espai.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s