Les alternatives que proposem com a oposició al model de distribució i consum que ens volen imposar, ja existeixen: mercats, botigues locals, cooperatives de consum, compra directa…

A mida que vas coneixent les amenaces del sitema imperant, depenent de les reflexions que et vagin sorgint – prioritzant impactes socials, mediambientals, redistribució de la riquesa…- escolliràs una alternativa o una altra.

Mapa amb alguns dels grups de consum responsable a Catalunya

ECOCONSUM és la coordinadora catalana de cooperatives de
consumidors/es responsables de productes ecobiològics. Més informació a http://www.ecoconsum.org

Els mercats municipals són una alternativa propera. Sovint no prioritzen els productes ecològics, però hi podem trobar parades amb collita pròpia i també parades on els aliments provenen de les mateixes centrals de compra que al supermercat… però on l’import d’allò que consumim va a parar a una família, i no a una cadena de distribució. En el següent article podeu trobar més informació detallada sobre els mercats municipals a Barcelona.

Mercats municipals: horaris i renovacions

Boom Cooperatives ecològiques Catalunya

Cinc armadors de Palamós munten una botiga per comercialitzar el peix sense passar per intermediaris

Una alternativa a la producció local, regional, de temporada és la proposta que s’està portant a Catalunya de Menjadors Escolars ecològics. Actualment s’ha format la Taula de treball d’Alimentació Escolar Ecològica (TAEE) que està formada per persones i organitzacions que han iniciat o que volen possar en marxa experiències de MEE en diferents centres educatius de Catalunya.

Actualment estem preparant unes jornades durant el 7 i 8 de novembre on esteu tots i totes convidats (petits productors i productores ecològics, pares i mares (AMPES), consells comarcals, cuiners i cuineres, monitors i monitores de menjador i persones interessades).

Un cop tinguem més informació us la farem arribar en aquest mateix espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s