El passat dimecres 25 d’agost, un grup de persones vinculades a la Campanya Supermercats no gràcies, la cooperativa de consum responsable l’Almàixera, l’Escola Agrària de Manresa i Plataforma Bages Lliure de Transgènics, va fer el sopar popular que dóna inici a la Festa Major Alternativa de Manresa.

El sopar va reunir unes 250 persones a la Plaça Gispert de Manresa i va ser una bona excusa per donar a conèixer els productes ecològics i de proximitat entre les assistents. El menú va constar de verdures (i pollastre per l’opció no vegetariana) amb blat escairat, amanida, síndria, meló, aigua i vi.

Com us podeu imaginar, ho vam preparar amb molta dedicació, seguint els següents criteris:

+ productes locals i de temporada:

l’ingredient més llunyà era l’oli, de l’Espluga Calba (Les Garrigues).

+ compra directa, sense intermediaris:

amb la proximitat i la confiança com a millors segells de garantia.

+ producció ecològica i varietats locals:

afavorint una major bio i agrodiversitat.

+ moderant el consum de productes d’origen animal:

per reduir l’elevada petjada ecològica que implica la cria de bestiar.

+ i amb el mínim de residus:

comprant productes a granel i fent servir una vaixella reutilitzable.

En el context de la festa major alternativa de Manresa, que ofereix a la ciutat una programació festiva des de l’autogestió, el compromís i la crítica social, creiem que és un encert haver-hi participat i esperem poder repetir l’experiència.