Per preparar aquesta calçotada comptarem amb la gent de l‘Associació Xicòria que fan horta ecològica i cuina mòbil i l’Associació de Defensa Vegetal Gent del Camp. Tot el menú  està fet amb productes ecològics produïts per ells mateixos i també seran ells i elles els cuiners/es.Per tant, no es tracta només d’una calçotada amb productes ecològics, sinó amb productors que tenen projectes interessants als quals val la pena donar suport i que coneixerem degustant conjuntament la calçotada, la coca de recapte, la salsa romesco, el vi de la terra….Us esperem al Pou de la Figuera a les 14.30 h!

ATENCIÓ: El número de tiquets és limitat, per això us animem a comprar-los als punts de venda o a fer la reserva prèvia al correu tiquetsxcs [arroba] gmail.com

“Malgrat que als pagesos ens costa molt sortir del tros, estem molt motivats/es per venir i recolzar la Fira del Tast!!!“

PUNTS DE VENDA
Adults: 10 euros / Infants: 5 euros

MENÚ

I  Per anar fent boca…(entrants)
Des de les 12 del matí, a la Fira del Tast que se celebrarà al CONVENT SANT AGUSTÍ podrem tastar diferents productes de confiança i compartir el seus secrets amb els seus productors fins a les 14:30h, quan al POU DE LA FIGUERA ens estaran esperant:

II Calçots de la Gent del Camp

Degustarem els calçots cultivats amb els principis de l’agroecologia,  producte clàssic a les hortes d’hivern. En  un any en què la collita ha estat excel·lent, laGent del Camp de comarques tarragonines ha fet un gran esforç  i la terra ha estat generosa.  Amb la mateixa  cura amb què els han conreat , “la gent del camp” ens els cuinaran  amb redoltes i sarments de vinya fent-ho  de la forma tradicional que permet mantenir el gust i la qualitat  que els calçots han anat acumulant. Els acompanyaren amb  salsa romesco d’Aprodisca.  De terres properes ens arriben les ametlles, les avellanes, l’oli de oliva i el tomàquet, ingredients bàsics per a l’excel·lent salsa de romesco que acompanya els calçots. La farà la gent d’Aprodisca (Associació que promou la inserció sociolaboral de les persones amb necessitats específiques de la Conca de Barberà) que ha mantingut la recepta tradicional feta artesanalment.

III Coques  de recapte de Can Pipirimosca
A tota la Mediterrània, les coques, pans i altres suports de blat s’han cuit conjuntament amb les millors verdures de l’horta. A les terres catalanes aquesta combinació de cereals i verdures agroecològiques ha trobat el lloc ideal per prendre en el forn la forma de coques que podrem degustar i de les quals coneixerem els secrets de la seva elaboració.

IV Postres: Torró de xocolata
Gustós cacau i panela (sucre sense refinar ple de nutrients) de comerç just produït per famílies organitzades en cooperatives a l’Equador. Els barregem amb ametlles i  avellanes de les terres tarragonines amb un resultat genial de dolçor per posar punt i final a un àpat solidari en el qual la gent ha rebut salaris dignes…

I tot regat amb

Vi negre jove “jovent” de Llevats salvatges
Vi negre,“anyada 2005”, biodinàmic Torres de Selma
Aigua de garrafes reutilitzables