directe!cat – 29 de desembre de 2009

El director gerent de l’Associació Catalana d’Organitzacions de Productors de Fruita Catalònia Qualitat, Manel Simon, ha presentat aquest dimarts a l’Agència Catalana de Consum a Lleida una denúncia contra Carrefour per vendre suposadament fruita de mala qualitat que incomplia la normativa europea. Segons Simon, fa dues setmanes que pagesos i socis de l’entitat es queixen d’aquesta situació ‘intolerable’ i per tant, van decidir anar a comprar a la superfície comercial quatre quilos de poma. Després d’analitzar-los, van comprovar que incomplia tota la normativa de qualitat europea.

Entre d’altres aspectes criticables des del punt de vista de l’entitat denunciant, la fruita estava en mal estat, fins i tot podrida, i etiquetada com a una categoria superior a la real.

Catalònia Qualitat, que va enviar a Carrefour una còpia de la denúncia, demana a les administracions que actuïn amb contundència davant aquestes pràctiques ja que ‘no es pot permetre vendre fruita de mala qualitat i a més amb l’etiqueta de Lleida’. Això el que fa, lamenta Simon, és desprestigiar la qualitat d’una fruita reconeguda a nivell europeu.